Tjen penge og skru op for varmen

Det er blevet vinter i det ganske danske land. Vinter er ikke kun en hård tid for kuldskære typer; produktiviteten på kontoret falder ligeledes i mange tilfælde i de kolde måneder.

Vinter ved busstoppestedet

Ved busstoppestedet står klynger af mennesker og skutte-gemmer sig for at kulden. Et koldt gys trækker gennem landet. Det er atter blevet vinter. Vinteren falder også ind på de danske arbejdspladser og de store kontorbygninger, som skal opvarmes for at levere et sundt og produktivt indeklima til de mange ansatte, og der kan spares penge ved at vælge den rigtige udbyder. Dansk Varme Service er eksperter på området.

Det rigtige indeklima øger produktiviteten

KontorerDet er en kold tid, som vi lever i, men hvis alle går rundt og fryser, går det ud over omsætningen. Der er ifølge nye undersøgelser tydeligt sammenhæng mellem et sundt indeklima og produktiviteten på arbejdspladsen. Udover, at de ansatte ønsker sig en sund arbejdsplads, er der for arbejdsgivere penge at hente ved at bruge deres energi på at tænke energi. Lars Gunnarsen fra Statens Byggefond udtaler ifølge Indeklimaportalen, at “generne, der er koblet til produktivitet og lønudgifterne, […] i de fleste kontorer [vil] være så store, at en nedgang i produktiviteten på grund af kulde, slet ikke kan forsvares i forhold til de ofte ret små besparelser på energiudgifterne, som en sænkning af temperaturen medfører”. Arbejdstilsynet anbefaler en indetemperatur på 18 til 25 °C, men den optimale temperatur ligger på 21-22 °C.

Har du overvejet at investere i vedvarende energi?

Der er i disse dage megen fokus på klimaforandringer, som ofte udmønter sig i et ønske om at tænke i grøn energi og dermed gøre energiforsyningen bæredygtig. Tanken om bæredygtig energi har dog ofte en bismag af ekstra udgifter, men denne antagelse kan i det langtidsholdbare perspektiv afkræftes. Faktisk kan der i det lange løb spares penge ved at tænke i vedvarende energi. Selvom det koster ca. 100.000 kr. at få etableret et solcelleanlæg i privat hjem, er pengene efter ca. ti år tjent hjem. Et lavere CO2 udslip og en lavere varmeregning kan altså godt kombineres og udgør på alle måder en investering i fremtiden.

Tag et kig på varmeregningen

SolcellerDen danske vinter er lang og kold, og omkostningerne forbundet med opvarmningen af private hjem såvel som arbejdspladsen er en udgift, som som bør gentænkes kreativt. Om i det private hjem eller på arbejdspladsen kan det godt betale sig at tage et ekstra kig på varmeregningen, isolationen og alternativ energi, for det kan udmunde sig i kroner og ører.