Teknologi får dig ikke hele vejen!

Med den digitale udvikling er der mange, der overlader det meste af kommunikationen til de nye medier, da dette er hurtigt, effektivt og nemt. Men hvis man driver en virksomhed, og således er leder for en række medarbejdere, er det vigtigt, at man kan kommunikere på andre måder, da det er essentielt, at man er en god leder for sine ansatte. Hvis man er ude af træning, kan en lederuddannelse være en god måde at komme tilbage i kampen på. Gennem en god lederuddannelse kan man få genopfrisket begreber, teknikker og metoder. Det er vigtigt, at man ikke bare lader digitaliseringen tage over, men stadig bibeholder en grad at menneskelig interaktion!

Vigtigheden af god kommunikation

På trods af at de digitale medier har givet os utallige muligheder, med hensyn til forskellige former for kommunikation, har det også medført, at de mere traditionelle former er blevet glemt. De digitale former for kommunikation på arbejdspladsen inkluderer blandt andet:

  • E-mail
  • Intranet
  • IM (instant message)

E-mail digitale kommunikations medierListen er ikke udtømt, men blot ved brug af ovenstående tre, har man som leder mulighed for at kommunikere til ens medarbejdere en hel dag, uden egentlig at stå ansigt til ansigt med dem. Dette kan synes tiltrækkende, da man derved kan blive siddende på sit kontor, og dermed få lavet et masse arbejde. Dette kan i første øjekast synes yderst effektivt, for det samme gælder jo netop også ens medarbejdere. Det er blot vigtigt at huske, at atmosfæren, motivation, og fællesskabet også er yderst vigtigt på en arbejdsplads for at effektiviteten skal være i top. Dette kræver, at der skabes et godt arbejdsmiljø, hvor det er essentielt at have en god leder.

Hvad kan man bruge en lederuddannelse til?

Der kan være rigtig mange årsager til at tage en lederuddannelse, men ét er vigtigt, at fokuset er på at forbedre ens lederegenskaber, og dermed være en bedre leder overfor ens medarbejdere. Således kan man tage en lederuddannelse for at enten lære eller genopfriske de forskellige metoder og teknikker, som man kan bruge i den daglige ledelse. Ved at forstå hvad det vil sige at være en bedre leder, vil man nemmere kunne gennemskue hvad ens ansatte har brug for, og dermed opfylde deres behov og skabe et sundt arbejdsmiljø med tilfredse medarbejdere.

Om man er ansat eller leder i en virksomhed, er det vigtigt, at man ikke glemmer de traditionelle kommunikationsformer, at man ikke glemmer at bibeholde den menneskelig interaktion. Det kan være fristende at sende al kommunikation over de digitale medier, men ved at gøre dette, er der en risiko for at man bliver distancerede, og dermed kan virksomheden ikke præstere sit optimale. Derfor er det vigtigt at være en god leder.