Hvornår bliver verden 100 % digital?

Det kommer nok ikke som den største overraskelse for nogen, at verden bliver mere og mere digital for hver dag der går. Mere og mere papir bliver erstattet af computerdokumenter, og man kan nærmest snart ikke finde nogle virksomheder, der benytter papir i stor stil.

Visitkort, flyers og foldere

Før i tiden kunne man nok ikke forestille sig, hvis de allermest kendte tryksager – som visitkort, flyers og foldere – skulle ende med at blive digitale. Det er dog ved at blive sådan, og vi ser flere og flere virksomheder, hvor visitkortet er udskiftet med et mini-website og foldere udskiftet med en PDF-fil.

Se eksempel på digitalt visitkort for Mark Thorsen her.

Bøger

Endnu en genstand, hvor rigtig mange tænker, at papiret er en ret vigtig del, men flere og flere bøger går også hen og bliver digitale i vores moderne verden. Vi ser både e-bogs-læsere i forskellige afskygninger, der forsøger at erstatte den fysiske bog, som vi kender den. Derudover ser vi også lydbøger, der vindere større og større indpas i Danmark.

Brætspil

For os der er vokset op med brætspil, er der nu noget rigtig hyggeligt, når man sidder foran et fysisk bræt – med rigtig fysiske brikker – og spiller med familie eller venner. Denne del er dog også ved at blive digitaliseret, da tablets er begyndt at erstatte brætspil. Der er selvfølgelig en klar række fordele ved at spille på denne måde, da man kan have flere tusinde brætspil med på sin iPad, der jo ikke fylder mere end at den kan være i en dametaske.

Regnskaber

Nok den ting, der er mest oplagt at lave digital, da computeren giver langt større mulighed for at holde system i sit regnskab. Virksomheder med nogle år på bagen, kan formentlig godt huske de tidligere år, hvor alle regnskaber var i papirer, og det var et kæmpe manuelt arbejde, når der skulle laves årsregnskab. Dette har digitaliseringen gjort en stopper for, da man med diverse online regnskabsprogrammer kan klare alt regnskabet på langt mindre tid.

Hvornår bliver verden så helt digital?

Det er meget svært at sige, men allerede nu nærmer vi os et digitalt samfund. Der går nok rigtig mange årtier før de fysiske bøger dør helt, og sådan vil det nok også være med mange ting. Så trods det sker med hastige skridt, vil der nok gå mange generationer, før vi har et fuldstændigt “digitalt samfund”.