responsiv hjemmeside

Hvorfor vælge en responsiv hjemmeside løsning?

Antallet af hjemmesider, opbygget med et responsivt design, bliver større og større. Responsive hjemmesider sikrer, at hjemmesiden tilpasses den enhed forbrugeren anvender for at vise siden, hvad enten om man benytter sig af en computer, tablet eller smartphone.

Forbrugere der tilgår hjemmesider fra enten en smartphone eller en tablet, vil i de fleste tilfælde være mere utålmodige, og flere undersøgelser viser ligeledes, at hvis hjemmesiden ikke er responsiv, vil forbrugerne i de fleste tilfælde vælge at forlade siden.

Hvis de besøgende vælger at forlade siden, vil det i sidste ende betyde en lavere konvertering, hvilket ikke er noget som stræbes efter af hjemmesideejerne.

Hvorfor vælge et responsivt hjemmesidedesign?

Responsive hjemmesider vil være fordelagtig at vælge, hvis du ønsker at opnå bedre konvertering på din hjemmeside, da responsive hjemmesider vil opnå en bedre placering i Googles søgeresultater. Google har valgt, at hjemmesider som er responsive vil få en bedre placering, sammenlignet med hjemmesider der ikke er opbygget på denne måde.

Fra April i år valgte Google at rangerere ikke responsive hjemmesider lavere. I dag ejer ca. 9 ud af 10 personer en smartphone hvilket betyder, at de fleste hjemmeside-ejere er nødsaget til at tilpasse deres hjemmeside, de krav som nu forventes.

Derudover vil brugerne få en bedre oplevelse, når de besøger hjemmesiden, da det er nemmere at navigere på hjemmesiden, fremfor at skulle zoome ind og ud for at finde de punkter man ønsker at læse om.

Hvis man ikke benytter sig af et responsivt design, vil det betyde, at man har to hjemmesider hvor indholdet skal holdes opdateret. Dette vil gøre processen mere vanskelig, fremfor kun at skulle ændre indholdet på en side. Ved kun at skulle holde en side opdateret, vil det være nemmere at sikre sig bedre SEO, og dermed også en bedre placering på Google.

Fordele ved brugen af responsivt design

Udover de ovennævnte fordele ved brugen af et responsivt design, findes der et utal flere som man som individ bør overveje, når man opbygger sin hjemmeside.

Blandt en af fordelene ses blandt andet at brugerne i de fleste tilfælde vil bruge mere tid på hjemmesiden, og samtidig vil det spare hjemmesideejerne for en hel del penge i sidste ende, da man som sagt kun skal sørge for at holde en side opdateret når man benytter sig af responsivt design.

Gode råd til dig der overvejer responsivt hjemmesidedesign

Først og fremmest er det vigtigt at du laver en hjemmeside du kan håndtere, jo færre sider du har, jo nemmere vil det være for dig og for brugerne at overskue og navigerere på siden. Derudover er det vigtigt, at man først og fremmest tænker på mobilen når man opbygger hjemmesiden – med et responsivt design er det nødvendigt at overveje hvilke elementer der er de vigtigste at inkludere på din side.

Overordnet kan det konkluderes at på længere sigt vil det være fordelagtigt at benytte sig af et responsivt hjemmesidedesign, da det vil øge brugervenligheden, og samtidig vil hjemmesiden få en bedre placering af Google.