Hvorfor er det vigtigt at have en god arbejdsplads?

Kontorzonen arbejdsplads

Hvis man har et arbejde, hvor man beskæftiger sig meget med software, medier og IT, så betyder det ofte, at man tit er placeret foran computeren. En normal arbejdsdag varer fra 08.00-16.00, hvilket gør, at mange sidder på en stol foran computeren i op imod otte timer om dagen. Derudover er der mange, der også arbejder derhjemme om aftenen, eller i det hele taget har en hjemmearbejdsplads. Det er derfor altafgørende for dit velvære, din krop og dit helbred, at du har den rette arbejdsplads, så du ikke får skader. KontorZonen kan hjælpe dig med at finde netop det udstyr, som du har brug for.

En forkert holdning kan give varige skader

Hvis du er et af de mennesker, som har en arbejdsplads, hvor du primært sidder og arbejder ved et skrivebord, så er det ekstremt vigtigt, at du først og fremmest har den rigtige stol at sidde på. Selvom mange mener, at “en stol er en stol”, så er det langt fra sandt.

Der findes mange forskellige typer af kontorstole, som alle har forskellige indstillinger. Disse indstillinger kan være med til at gøre, at du får den perfekte holdning, når du sidder ved skrivebordet, og det kan forebygge varige skader på din krop.

Hvis du dagligt sidder ved et skrivebord i en forkert holdning, så kan det have stor betydning for din krop. En skæv holdning kan give ondt i ryggen, i lænden og i nakken, og det kan have stor betydning for dit generelle helbred. Derfor bør du tjekke www.kontorzonen.dk og få hjælp og rådgivning til at finde den rette kontorstol.

Anskaf dig et hæve-sænke bord

En anden vigtigt faktor, som er altafgørende, når du sidder og skriver, er det skrivebord, som du sidder ved. Selvom mange er af den opfattelse, at deres bord er indstillet rigtigt eller er i den rigtige højde, så er det langt fra alle borde, som passer til netop din krop, din højde og din holdning.

Det kan være en stor fordel, hvis du anskaffer dig et hæve-sænke bord. Denne form for bord kan indstilles alt efter, hvilken stol du sidder på, og hvilken holdning du har i kroppen. Hvis et bord er for højt i forhold til din krop, så kan du risikere at få ondt i skuldre og nakke, som kan give varige men og smerter.

En anden fordel ved et hæve-sænke bord er, at du flere gange om dagen kan rejse dig op og arbejde stående. Det er godt for dit helbred og din krop, at du i løbet af dagen kommer op og stå et par gange, så du ikke sidder i den samme stilling dag ud og dag ind.