shutterstock_163502138

Hvor går grænsen for online muligheder?

Gad vide, hvad man tænkte for 20 år siden, hvis man havde forestillet sig hvilke online muligheder, som ville opstå. I vor tid er der så mange muligheder, at man skulle tro det var løgn – og vi har nok ikke set toppen endnu.

Listen af online muligheder er lang: Man kan kan ordne sine ting med det offentlige, man kan låne penge, man kan købe tøj og sko, man kan overfører penge uden at gå banken – ja du kender dem jo allerede selv. Vi vil her behandle nogle af de områder, hvor de online platforme har gjort det nemmere for os forbrugere.

Bankernes muligheder

En af de brancher, der virkelig har mærket de nye muligheder, er den finansielle. Fra man i gamle dage skulle ringe ned og snakke med sin bankmand eller damme, for der at aftale, hvornår man kunne holde et møde, er det nu muligt at ordne det hele på 5 min over nettet.

Netbank giver nemlig rigtig mange muligheder. Eksempelvis:

  • Man kan ansøge om lån
  • Man kan afbetale lån
  • Man kan læse om finansielle produkter
  • Man kan booke bankmøder
  • Man kan handle med aktier
  • Man kan læse omkring renter, ÅOP og andre finansielle begreber.

Udover det, så har de online muligheder også gjort det interessant for låneubyderne at finde deres nye lånere på nettet. Dette gøres via markedsføring, og fordi det er så nemt at lave en låneansøgning, så kan de hurtigt have en ny kunde.

Nogle eksperter mener, at de online muligheder er gode for forbrugerne. Det gælder i forhold til, at det er blevet nemmere at foretage de forskellige bankforretninger, men også, at priserne er blevet lavere, fordi konkurrencen er blevet større. På den måde fås der billigere renter og andre gebyrer.

Samtidig er der også nogle eksperter, at det er blevet nemmere for såkaldte lånehajer at komme i kontakt med folk, der ikke har en sund økonomi. Det vil sige, at det i princippet er blevet “for nemt” at  få et lån. Disse ønsker, at lånehajerne for forbud mod deres forretning, fordi deres omkostninger er for høje.

Den nye teknologi har også gjort det muligt for bankerne at lave forskellige udregningsmaskine online tilgængelig. På den måde kan en bankkunde hurtigt regne ud, hvad det eksempelvis vil koste at lave et boliglån. Hurtigt kan man få renter, ÅOP og andre omkostninger. På den måde får man ikke forudgående kendskab til den ydelse, banken kan tilbyde.