Hvem kan låne penge online?

 

Ønsker du at optage et lån online? Men har du svært ved at finde ud af, hvilke krav der stilles til dig som låntager? Det er fra myndighedernes side bestemt, at man i Danmark skal være fyldt 18 år, før man har mulighed for at optage hvilket som helst lån. Det gælder derfor uanset, om det er et online lån eller et banklån. Læs med her og bliv klogere på, hvilke krav der skal være opfyldt, før du kan blive godkendt til et online lån.

Forskelligt fra låneudbyder til låneudbyder

Lån penge nu” – sådan lyder det hos mange online låneudbydere. Men dette gælder dog ikke for alle. Låneudbyderne stiller nemlig en række krav til dig som låntager. Disse krav skal være opfyldt, før du kan blive taget i betragtning til lånet. Det er dog forskelligt fra udbyder til udbyder, hvilke krav de stiller til låntager.

Du skal som nævnt minimum være fyldt 18 år. De enkelte udbydere har dog deres egne krav til, hvor gammel du minimum skal være. Flere låneudbydere har en minimumsalder på over 18 år. Det kan eksempelvis være 20 år, 22 år eller ældre.

Ens for alle låneudbydere

Ens for stort set alle låneudbydere er, at du ikke må være registreret i hverken RKI eller Debitor Registret, hvis du ønsker at optage et lån. I dette tilfælde vil du blive afvist med det samme. De to register er to privatejet firmaer, som registrerer dårlige betalere. Det betyder derfor, hvis man er registreret i et af de to register, at man tidligere ikke har betalt diverse regninger eller lån tilbage. Disse personer vil alle låneudbyder derfor afvise med det samme.

Hvis du er registreret i RKI eller i Debitor Registret, er der dog mulighed for at komme ud af det igen. Det kan enten ske ved, at du betaler din gæld, eller at du automatisk bliver slettet efter 5 år.

Yderligere krav til dig som låntager

Udover ovenstående krav, som både er ens og forskellige fra låneudbyder til låneudbyder, stilles der også en række andre krav. Disse kan også variere alt efter, hvilken udbyder du låner dine penge hos. Men som udgangspunkt skal følgende være opfyldt:

  • Du skal være dansk statsborger
  • Du skal have en dansk folkeregisteradresse
  • Du skal have en aktiv emailadresse
  • Du skal have et dansk telefonnummer
  • Du skal have en dansk bankkonto
  • Du skal have et gyldigt NemID
  • Du må ikke have navne- eller adressebeskyttelse

Alle ovenstående krav skal være opfyldt, før du har mulighed for at blive godkendt til et lån online.