Hvad jordvarme teknologi kan føre med sig

Har du en have? Vil du have penge? Vil du være miljøvenlig? Så bør du nok læse videre her, og blive klogere på, hvad jordvarme kan gøre af underværker for dig.

Ja ja, du tænker nok, at dette er en de der propogandafremstød, der formaner alle om, at vi skal være gode mod naturen. At miljøet er det vigtigste i verden. Men dette er ikke propaganda, men ren og skær virkeligheden baseret på undersøgelser og faktuel data.

Hvad kan jordvarme?

Jordvarme teknologi er nemlig et fabelagtigt koncept. Der er øjensynlig fordele ved at anvende jordvarme som varmekilden til din bolig. Fordele kan i punkt form beskrives således:

  • Giver dig besparelser på varmeregningen
  • Er enlig overfor naturen
  • Du slipper for at vedligeholde jordvarmeanlægget
  • Du slipper for påfyldning af brændsel
  • Jordvarme teknoligne er støjfri

Der er med andre ord rigtig mange fordele ved denne teknologi. Hvis vi tager dem fra en ende af, kan det startes med at sige, at du kan spare bunker af penge på jordvarme. Der er set flere tilfælde, hvor besparelserne har været oppe på 80 % hos folk, der er skiftet fra oliefyr. Naturligvis skal visse forudsætninger være opfyldt, men det kan altså lade sig gøre.

En anden ting, er den, for mange, propogandalignende miljøfaktor. Men faktum er, at jordvarme er rigtig god ved naturen, da du kan spare naturen for flere ton co2.

Hvordan fungerer jordvarme teknologien?

Teknologien er, på grund af naturens ressourcer, en vedvarende energi, der kan eksistere lige så længe, at jorden og solen findes. Jordvarmeanlæg er nemlig i stand til at varme din bolig op via den varme, der befinder sig i jorden. Jorden er varm af to grunde: At jorden i sig selv er varm fra jordens indre, og at solen er med at varme jorde op.

Jordvarmeanlægget virker på den måde, at der graves en lang slange ned i haven. I denne slange cirkulerer der en frostvæske. Når denne væske opnår en temperatur på 5 grader, løber den ind til en varmepumpen. Varmepumpens opgave er at opvarme væsken, hvilket den via en kompressor, en kondensator og en fordamper. Når væsken er opvarmet til den ønskede temperatur, sendes den ind til husets varmtvandsbeholder, hvorfra vandet opvarmes og sendes u d til husets varmeafgivere.

Dette er en teknologi, der er hele tiden udvikles, og fordelene vil helt sikkert kun blive bedre, større og tydeligere. Det er med andre ord en teknologi, der er kommet for at blive.