Højteknologisk øjenlaserbehandling

I dag, findes der mange forskellige måde at behandle en syns-fejl. På den ene side, er der de mere praktiske hjælpemidler, som briller og kontaktlinser. På den anden side, de mere højteknologiske kirurgiske indgreb, baseret på laser udstyr. Flere dansker får i dag syns korrigering baseret på øjenlaserbehandlinger, og det er der også en meget god grund til.

Typer af øjenlaserbehandlinger

EuroEyes

I dag tilbydes der mange forskellige typer af øjenlaserbehandlinger. Proceduren er næsten ligeså præcis og højteknologisk, som ved produktionen af en computer processor. Der findes fire forskellige typer af øjenlaserbehandlinger:

  • Lasik/Femto-LASIK
  • eeLASIK
  • PRK
  • LASEK

Kort fortalt, så Lasik/Femto- LASIK behandlingerne de mest udbredte, og sikreste behandlingsmetoder til korrektion af synsfejl. EuroEyes tilbyder ydermere eeLASIK, som er en individuel korrigering af synsfejl. Behandlingen er tilknyttet en såkaldt Wavefront-analyse, som har til formål, at give et genetisk billede af øjets opbygning. PRK og LASEK, bruges i særtilfælde, hvor de andre typer behandlinger ikke er mulige. Disse øjenlaserbehandlinger, bruges oftest på grund af for tynde hornhinder. Et andet alternativ til øjenlaserbehandlinger, er linsebehandlinger.

Linsebehandlinger

Disse behandlingsmetoder anvendes oftest hos ældre patienter, mellem 40-50 år. En fordel ved linsebehandlinger er, at de oftest også kan anvendes ved meget høje synsfejl. En anden fordel er, at patienter der ikke kan gøre brug af øjenlaserbehandlinger på grund af for tynde hornhinder, måske har en mulighed for synskorrigering ved hjælp af linsebehandlinger. Hos EuroEyes tilbydes følgende linsebehandlinger:

  • Multifokallinser
  • KAMRA-Inlay
  • ICL-linse
  • Keraringen

Multifokallinser anvendes oftest ved alderssyn, altså ældre patienter. Behandlingen kan være med til, at forebygge grå stær, samt give en livsvarig frihed for brug af briller. KAMRA-Inlay har den fordel, at den mindsker afhængigheden af læsebriller. Derudover, så er linsen så lille, at den nærmest er usynlig for andre mennesker.  ICL- linse bruges oftest, som et alternativ til patienter der ikke kan gøre brug af LASIK behandlinger på grund af for tynde hornhinder eller en for høj synsfejl. Endelig, så er der Keraringen, som tages i brug ved behandling af den arvelige sygdom Keratokonus.

Valg af klinik

Det kan være svært, at træffe et valg om den rette klinik. Der findes dog heldigvis mange bruger anmeldelser på internettet, som gør det muligt at danne et overblik over de “gode” og “dårlige” klinikker. EuroEyes har fået rigtig gode anmeldeser af patienterne. Disse kan læses på klinikkens hjemmeside, samt sider som trustpilot. Hvis man stadig ikke er helt sikker, så kan man eventuelt rådføre sig med sin egen læge.