Godt vi lever i Danmark!

Hvis der er noget, vi er verdensmestre til i Danmark, så er det i at brokke os. Ofte er det vejret, vi brokker os over. “Øv bare vi boede på Mallorca eller Kreta”, er ofte parolen i de danske munde.

Vejret er ikke det eneste, vi brokker os over. Men er der en ting, vi ikke kan brokke os over her i Danmark, så er det vores teknologi. Bevares, der er sikkert steder i verden, hvor den er bedre, men vores teknologi er nok også en del bedre, end for eksempel i Borneo eller Barbados. Men de lande har sikkert så meget andet. Godt vejr for eksempel…

Teknologien i Danmark

Det eksempel, der for mange mennesker står som de klareste eksempel på vores overlegenhed i teknologien, er Skype. Programmet, der gør at man kunne tale med hinanden gratis over computeren, uanset hvor verden man befinder sig. Et program, der blev udviklet af en dansker, og som, nå ja, blev solgt for et milliard beløb.

Udover det, har vi også nogle af verdens førende virksomheder indenfor forskning. Her springer Novozymes og Novo Nordisk naturligvis frem i øjnene. Deres teknologi er blandt verdens førende, og de river hvert milliarder og atter milliarder ind. Og betaler også mange millioner til den danske statskasse.

Bagsiden af den teknologiske medalje, er nok, når det kommer til den offentlige sektor. Her er det som om, at alt skal gøres så teknologisk som muligt. Havde man kunne lave robotter, der skulle tørre de gamle i røven, ville man gøre det.
Dette er der mange danskere, der brokker sig over, og det er ofte til debat i medierne og på Christiansborg. Man skal naturligvis anvende teknologi, der hvor man kan, men nogen må også trække i håndbremsen. Det sidste nye er, at alle skal modtage deres post eksetronik. De, som ikke ejer en computer synes lidt glemt.

Vi har råd til det

Overodnet set skal vi føles os heldige i danmark. Heldige, at vi lever i et land, der har råd til materielle goder.
Man kender ikke ret mange, der ikke har internet, smart phone, spille konsol, og computer. Og hvis de ikke har, er det noget de selv har valgt.
Nogle mener, der findes fattige mennesker i Danmark. det synes dog lidt plat, når det kommer til de teknologiske goder, som næsten alle danskere har.
Vi har i ihvertfald mere, end de har i Afrika, Borneo og hvad det eller hedder alt sammen.