Godt nyt til IT ledere

Er du IT leder i dit firma? Eller skal du til at være projektleder for udvikling af et stykke software? Så kan en lederuddannelse hjælpe dig. En lederuddannelse giver dig de nødvendige værktøjer til at lede dit hold af udviklere. 

Som leder har du ansvar for din afdeling, eller dine projekter. Et af kendetegnene ved en god IT leder, er at han fornyer sig hele tiden. Det er nødvendig for at være for forkant med de nyeste teknologier og trends. Men det er ikke kun lederens IT kompetencer der skal fornyes.

Lederuddannelse

Lige meget hvilken type leder du er, og hvor stor en virksomhed man er leder i, så er lederuddannelsen vigtig. Det kan være en god ide, at man med jævne mellemrum fornyer sin viden. Fornyelse er ofte en nøgle til fremdrift. Det at være på forkant med sin ekspertise, er ofte det der gør den individuelle bedre.

IT leder

En IT skal kunne lede hele IT afdelingen. Det er ikke nok at kunne motivere de dele af IT, som man selv finder interessante. For at skabe en god IT struktur, skal der lægges vægt på både de indviklede software projekter, såvel som de mere simple hardware reparationer.
Det er ikke altid nemt at finde overskud til et kedeligt møde med personalet fra værkstedet, der omhandler det samme som det har gjort de sidste mange uger. Men en god IT leder finder nye måder at motivere og engagere værkstedet. Den gode IT leder søger hele tiden nye måder at fornye sin afdeling på, og gøre den bedre.

Bliv den bedste leder

Nu er det ikke altid en nødvendighed at være lederuddannet, for at fungere godt som leder. Flere af tidernes største ledere har aldrig været til nogen som helst lederuddannelse.

  • Bill Gates ledte Microsoft
  • Steve Jobs ledte Apple
  • Larry Ellison ledte Oracle

Om vi går længere tilbage ser vi mange andre typer succesfulde folk uden lederuddannelse, eller nogen uddannelse overhovedet.

  • John D. Rockefeller – Historiens rigeste mand, ingen uddannelse
  • Napoleon Bonaparte – kunne ikke engang stave
  • Henry Ford – ingen uddannelse

Historien er fuld af folk der er nået langt uden uddannelse. Man kan dog sætte spørgsmål ved, om de var nået endnu længere, hvis de havde en lederuddannelse. Måske, måske ikke. Vi får det aldrig at vide. Det er dog helt sikkert, at du med en lederuddannelse har de bedste forskrifter for at blive en god leder. Uanset hvilket område af ekspertise du befinder dig i, så kan en lederuddannelse lære dig, og give dig det rigtige værktøj, til at motivere og forbedre din afdeling og dermed dine resultater.