Fremtidens teknologi er grøn

Regeringen satser på at vi i løbet af de næste 30 år går fra at supplere bæredygtig energi med grøn energi til, at vi skal anvende grøn energi 100%. Der flere måde at investere i grøn energi på. Vores boliger bliver mere grønne, når vi tilkøber +A energimærkede hårdehvidevarer. Men derudover kan vi alle både sikre grøn energi og energibesparelser ved at investere i solceller.

Grønne accessories skal sikre grønne besparelser

Regeringen forventer, at vi alle i en eller anden grad investerer produkter der beskytter vores miljø. Dette kan blandt andet være varmepumper, energivenlige huse, energimærkede produkter eller solcelleanlæg.

Med en varmepumpe kan du sikre, at den varme dit hjem forbruger beskytter miljøet. Du kan spare flere tusinde kroner om året med en varmepumpe. Desværre er varmepumper en dyr investering. Herudover kræver en varmepumpe, at din grund er forholdsvis stor.

Hvis du investerer i et lavenergihus eller opgraderer dit hus, så kan du både passe på miljøet og spare penge. Ved at gøre en af disse to, du har mulighed for at spare op til 7.000 kr om året. Sammenligner man besparelsen med den investering det kræver, så ser det faktisk ikke så sort ud. Pris-forskellen mellem et almindeligt hus og et energivenligt hus er maksimalt omkring 500.000, hvilket jo i det store billede ikke er mange penge set i forholde til den endelige besparelse.

Energivenlige produkter er et af de steder, hvor de fleste forbrugere kan følge med rent økonomisk. Hvis du alligevel skal ud og købe en ny vaskemaskine eller et nyt køleskab, er der en økonomiske fordel at hente, hvis du køber de produkter, der har den bedste energimærkning, nemlig +A. Ser vi på et eksempel med en energivenlig +A vaskemaskine, så sparer den både strøm og vand når den kører. Ser vi så på hvor tit denne maskine kører, så er det altså mange kWh strøm og liter vand den sparer hvert år.

Den mest kendte investering i grøn energi må være et solcelleanlæg. Her kan mange forbruger også følge med økonomisk, fordi anlægget tjener sig selv hjem så hurtigt. Lån til grøn energi er også meget nemme at få fordi det netop er regeringens mening, at vi skal være grønne. Regeringen har af samme grund også oprettet et par tilskud- og skatte ordninger, således de forbrugere der investerer får en bonus frem for dem der ikke gør.

Vi skal passe på vores miljø, og hvis vi kan spare en pose penge imens, så kan det jo ikke betale sig at lade være.