Få styr på din SU økonomi

Få-styr-på-din-SU-økonomiAt havde styr på sin økonomi, når man lever af SU kan være svært. Undersøgelser tegner dog på mange unge har fået bedre styr på hvad de bruger penge på. Samtidig har de fået et bedre indblik i samfundets økonomiske situation. Mange unge ønsker nemlig for en hver pris ikke at ende med at blive stemplet i RKI. Det kan være svært at havde et overblik over sin økonomi, når man er på SU og ikke har de samme penge at råde over. Få derfor et bedre overblik over din økonomi, så du kan få det hele til at hænge sammen.

Få et bedre overblik

Det vigtigt du får et klart billedet af hvad du betaler af udgifter og indtægter hver måned. Det er ofte unge ikke har fuldt overblik over hvad de enlig betaler, kontra hvad de tjener hver måned. Undgå at investere i mange dyre møbler til din nye lejlighed. Tag tingene lidt hen af vejen, så ender du op med et bedre resultat. Derved overbelaster du ikke din økonomi og kan derved langsomt bygge op til dit ønskede slutresultat.

Læg et budget der viser dine faste udgifter, samt indtægter. Det er vigtigt altid at havde for øje, at der skal være plads til at havde råd til uforudset regninger. Mange unge glemmer at lægge penge til side til regninger, hvilket ofte kan ende i en ond spiral.

Dine udgifter dækker ikke kun over regninger, men også mad og underholdning. Det er nemmest for dig at sætte dit budget op i et excel ark, da det gør det nemt for dig at ændre i. Det er ofte svært at holde det planlagte budget i starten. Det er derfor altid en god ide hvis du gemmer dine kvitteringer, så du efter hver måned kan finde ud af hvad der gik galt.

Svært at leve på SU alene

Mange unge har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, når de er på SU. Det kræver ofte et studiejob, men det kan være svært hvis du er på studie eller i praktik. Derfor er der mange unge der vælger at tage lån, for at kunne betale uforudset omkostninger. Mange unge mener at SU’en er alt for lav og de mener de mangler omkring 1000 kr mere til rådighed om måned. Hvis du lægger et månedligt budget over hele året og regner feriepenge, penge til julegaver osv ind i det, vil det blive meget lettere for dig at styre din økonomi.