Er du super computernørd? Eller vil du gerne være det?

De færreste husker nok computernørden, som værende den populæreste i folkeskoleklassen, men ude i erhvervslivet er computernørden klart blandt en af de mest eftertragtede. Flere og flere ting bliver digitaliseret og derfor stiger efterspørgslen på IT-kyndige personer – bedre kendt som computernørder.

Hvad er en nørd?

I mange sammenhænge har ordet “nørd” desværre fået en lidt bitter klang, og det bliver ofte brugt i nedladende sammenhæng, men er en nørd blot en person, der har en særlig stor interesse inden for et bestemt område. Det er faktisk bare en betegnelse for, at man er rigtig dygtig og interesseret inden for noget.

Den asociale nørd

Der findes selvfølgelig de klassiske eksempler på nørden, der ikke taler med nogen, og som derfor kan virke en smule sær, men det er faktisk de færreste computernørder, der er sådan. De fleste er bare ganske normale stille og rolige mennesker, som også sagtens kan snakke om andet end computer og elektronik.

Trods det er et fåtal, der er såldes, er det alligevel sådan, mange mennesker tænker, når man siger ordet “nørd”.

Vil du være nørd?

Der kan være rigtig mange gode grunde til, at man gerne vil være nørd inden for et område. Hvis vi kigger ude på jobmarkedet, er der slået rigtig mange stillinger op, hvor virksomhederne søger en specialist eller ekspert – hvilket jo egentlig bare er lidt finere ord for en nørd.

Bliv god til specifikke programmer

Det kan være en rigtig god idé at tage kurser i specifikke programmer, som man ved, at man kommer til at skulle bruge i sit fremtidige erhvervsmæssige virke. Det kan f.eks. være, at man ønsker at tage et kursus i Microsoft Excel, hvis man arbejder meget med regnskab, statistik eller lignende.

Hvor finder man et godt kursus?

Der findes rigtig mange kursusudbydere i Danmark, men vi kan kraftigt anbefale Segment, der tilbyder kurser inden for rigtig mange IT-programmer. Segments kurser dækker bl.a. over Microsoft Office-programmerne, Adobe-pakken, operativsystemer og Apple-udstyr.

Besøg Segment.dk her, og se hvad de kan tilbyde