Bliver klogere på spiseforstyrrelsen bulimi

pige med symptomer på bulimi

Du er garanteret stødt på termet bulimi før, men ved du egentlig hvad det indebærer? Bulimi er en alvorlig spiseforstyrrelse, derfor er det godt at have basal viden om emnet. Måske har du selv, eller en nærtstående, symptomer på bulimi. Hvis det er tilfældet, handler det om at identificere problemet, og få gjort noget ved det. Få information om bulimi her.

Hvad er bulimi?

Bulimi er kendetegnet ved, at man indtager rigtig store mængder mad, hvor man efterfølgende kompensere ved at fremtvinge opkast og/eller tyer til lange træningssessioner. Bulimi opstår ofte grundet psykiske problemer, eksempelvis dårligt selvværd.

En af årsagerne til, at bulimi kan være rigtig svært at tackle, er at vedkommende som lider af spiseforstyrrelsen, ikke nødvendigvis ser syg ud. Hvis man for eksempel sammenligner bulimi med anoreksi, ser anorektikere ofte sygeligt tynde ud, hvorimod når det handler om bulimi kan skindet bedrage.

Bulimi kan dog godt opstå som følge af anoreksi. Det er typisk kvinder som lider af bulimi. En stor del af dem, som lider af spiseforstyrrelsen, går ikke til lægen, men det skønnes at ca. to til tre procent af alle kvinder får bulimi.

Hvad gør bulimi ved kroppen?

Bulimi gør absolut intet godt for kroppen, tværtimod. De mange opkastninger i løbet af dagen, gør skade på mavesæk og spiserør, grundet den store mængder mavesyre som strømmer igennem. Ydermere vil dine tænder tage skade, i og med at emaljen på tænderne bliver ødelagt af mavesyren.

Er du kvinde og har lidt af bulimi i en længere periode, er der risiko for at du ikke kan få børn. Det kan skyldes, at din menstruation er stoppet grundet forandringer i æggestokkene.

Tager bulimien overhånd, er der i værste fald risiko for, at det fører til uregelmæssigheder i hjerterytmen. Uregelmæssig hjerterytme kan i ekstreme tilfælde, resultere i hjertestop.

Det betyder, at bulimi på sigt kan gå hen og blive livsfarligt.

Hvad kan man gøre?

Hvad angår bulimi, kræver det opmærksomhed. Uanset om det handler om dig selv eller en af dine nærmeste, skal der gøres noget ved problemet. Mange som lider af bulimi skammer sig over det, og vælger af den grund, ikke at søge lægehjælp – på trods af, at det er lige præcis hvad der er behov for.

Der findes diverse fora på nettet, hvor man kan komme i kontakt med folk, som har eller har haft en spiseforstyrrelse. Her er der mulighed for at finde hjælp og vejledning, i tilfælde af, at man ikke er klar til at snakke med venner og familie om problemet.

Når det så er sagt…

Så anbefales det, at man søger behandling omgående. Hvad angår bulimi, kan man aldrig få hjælp for tidligt i processen. Tag kontakt til et hospital, og få hjælp til at få udformet en behandlingsplan med dertilhørende effektmål.