Arbejde hjemmefra: Multimediebeskatning

arbejde hjemmefra multimediebeskattelse

Der er mange der foretrækker at arbejde hjemmefra, hvilket teknologien også tillader. Det er blevet nemmere at kunne klare sine daglige gøre mål over internettet og dele dokumenter gennem forskellige services. Der er også mange der ser den personlige fordel i, bedre at kunne balancere privatliv med arbejdet, når de har mulighed for at arbejde hjemmefra. Er du en af dem, der kan arbejde hjemmefra, bør du være opmærksom på multimediebeskatningen, hvis du tager din computer eller mobiltelefon med hjem fra arbejdspladsen.

Hvad er multimediebeskatning?

Fra d. 1 januar 2010 blev det indført at man skal beskattes, hvis der bliver stillet en computer, internetforbindelse eller mobiltelefonen til rådighed af sin arbejdsgiver, som man kan gøre brug af i privaten.

Der vil blive lavet en samlet beskatning af dette, hvis du har fri mobiltelefon, computer og/eller internetforbindelse. Beskatningen for fri afbenyttelse af en eller flere af disse ting, er 3.000 kroner om året. Det vil sige at det ikke betyder noget, om du får stillet en eller flere af de ovennævnte multimedie enheder til rådighed til privat brug, så vil beskatningen vil altid være det samme faste beløb.

Arbejde hjemmefra versus privat brug

Overordnet set er reglerne, at en privatperson har et multimedie til rådighed, hvis han eller hun kan tage denne med sig hjem i sit private hjem. Dette skyldes at hvis man har muligheden for at tage eksempelvis en computer med sig hjem, har man også muligheden for at anvende computeren til private sager og derfor skal man betale multimedieskat. Men hvad hvis man arbejder hjemmefra og udelukkende bruger computeren fra arbejde til at udføre sit arbejde?

Her vil du også blive multimediebeskattet! Hvis du har et multimedie til rådighed når du arbejder hjemmefra og hvis du har din bopæl som arbejdsplads, så skal du betale skat af dette medie. Dette er værd at tage med i sine overvejelser, hvis man vil arbejde hjemmefra.

Du bør overveje om du selv har en computer du kan anvende, så du ikke behøver at tage nogen med hjem fra arbejde – og dermed undgå multimediebeskatning. Yderligere kan du også opveje om du kommer til at spare penge på eksempelvis pendling til og fra arbejde, hvilke betyder at en multimedieskat ikke vil være en yderligere udgift.

Dog skal du være opmærksom på, at ligegyldigt om du bruger computeren eller ej, så længe du tager denne med hjem fra dit arbejde, er du berettiget til at betale skat af denne.