3 fordele ved laser-afstandsmålere

Håndværker der måler

De fleste kender til et almindeligt målebånd eller en klassisk tommestok, men efterhånden har man udviklet nogle mere moderne måleinstrumenter, der kan udføre meget af arbejdet for dig. Her får du tre fordele ved laser-afstandsmålere.

Mindre besværligt

Med et almindeligt målebånd eller en klassisk tommestok kan det være besværligt og tidskrævende at måle en overflade op. Mange oplever, at målebåndet krøller sig på upraktiske måder eller at tommestokken laver uhensigtsmæssige knæk.

Med en laser-afstandsmåler kommer man uden om netop det problem. Da en laser-afstandsmåler fungerer ved at pege med en laser, slipper man for at bakse med et målebånd eller en tommestok, der driller. På den måde kan det blive nemmere og hurtigere at få målt sin overflade eller genstand af.

Ud over at man slipper for at bøvle med et målebånd eller en tommestok, er det også lettere at få målt de mest besværlige steder uden af at skulle kravle rundt i akavede og ubehagelige positioner.

Måler længere

De mest almindelige målebånd eller tommestokke kan måle op til 2 eller 5 meter. Det betyder, man ikke altid kommer udenom at skulle måle over flere omgange. Det kan være både besværligt og tidskrævende.

De fleste laser-afstandsmålere kan måle en del længere end det. Digitalvægten, der er specialiseret inden for blandt andet måleinstrumenter, forhandler en laser-afstandsmåler, der kan måle op til 50 meter.

Man slipper altså for at skulle måle over flere omgange, hvilket kan gøre målinger både hurtigere og mere præcise.

Måler højder og vinkler

Der findes forskellige typer af laser-afstandsmålere med forskellige funktioner. En af de funktioner man kan finde i en del laser-afstandsmålere er højde- og vinkelmåling.

Det kan være udfordrende og tidskrævende at måle højder og vinkler, men bruger man en laser-afstandsmåler i stedet for eksempelvis et målebånd, kan man lettere og hurtigere måle både store og små højder og vinkler.

Anvender man en laser-afstandsmåler i stedet for et almindeligt målebånd eller en klassisk tommestok, kan man altså spare både tid og besvær. Det betyder også, at arbejdet kan blive en hel del lettere og mere effektivt.